To sa nedá...

26.10.2013 Prešov

Kto nechce, hľadá dôvod, kto chce, hľadá spôsob... Táto formulka asi najviac vystihuje nový projekt s názvom Lepšie štátne weby v rámci iniciatívy „To sa nedá“, ktorého cieľom je ukázať, že aj digitálna tvár našich štátnych inštitúcií môže byť krajšia a funkčnejšia. Prešov je tak druhou samosprávou po Bratislave, ktorá sa do nového projektu v týchto dňoch zapája.

Stránka Lepsie.statneweby.sk vzišla z iniciatívy „To sa nedá“, ktorá si vzala začiatkom roku 2013 za cieľ odstrániť nefunkčnosť konkrétneho webu štátnej, verejnej správy či jednotlivých samospráv. Lepsie.statneweby.sk v praxi slúžia na to, aby občan mohol svoju nespokojnosť v súvislosti s webmi vyjadriť priamo, a tiež jednoducho, anonymne a hlavne zmysluplne podať online návrh na ich zlepšenie.
Mesto Prešov ani pri tomto projekte nezaostalo a tak sa po slovenskej metropole stáva jednou z prvých participujúcich samospráv, ktorá chce v maximálnej miere vyhovieť požiadavkám občanov a návštevníkov mestskej web stránky. „Vox populi - vox Dei, hlas ľudu, hlas Boží, uvedomujeme si svoju zodpovednosť voči občanom aj vo sfére komunikácie, transparentnosti a otvorenosti,“ uviedol primátor Prešova Pavel Hagyari, ktorý práve samosprávu považuje za priamu a najbližšiu formu demokracie k občanovi. „Aj tento projekt je jedným zo spôsobov, ako vzájomne komunikovať a hľadať najrozumnejšie, najekonomickejšie a najlepšie riešenie,“ doplnil primátor.
Občania tak odteraz môžu prostredníctvom stránky http://lepsie.statneweby.sk/presov podávať podnety a návrhy na zlepšenie a zefektívnenie web stránky mesta Prešov, k podnetu pripájať konkrétne screenshoty či iné súbory. Mesto má záujem občanom prinášať informácie prostredníctvom webu a to stále modernejším, lepším a kvalitnejším spôsobom, preto sme sa zapojili do tohto projektu. Návrhy, podnety, prípadne chyby tak mesto Prešov vyhodnotí a bude sa snažiť ich následne zlepšiť resp. chyby odstrániť, čím sa občania stávajú „spoluautormi“ budúcej podoby prešovského portálu.
A práve spolupráca Mesta Prešov na tomto projekte je dôkazom toho, že fráza „To sa nedá“ neobstojí, pretože všetko sa dá, keď sa chce.
Súvisiace odkazy: LEPSIE.STATNEWEBY.SK, LEPSIE@STATNEWEBY.SK
(vkg)
 

Vyberte región